Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szedd Magad Akció a Pátkai barackos kertben

2009.05.18

Újra meghirdeti a Pátkai Gyümölcsös a tavalyi évben nagy sikerrel lezajló akcióját, a Pátkai barackos kertben, ahol több mint 1200 gyümölcsfa csodálatos gyümölcse várja a gyümölcs barátokat. A kert minden fája öntözött, és a fák nevelése környezetkímélő, melyet a zamatos gyümölcsökkel hálálnak meg a fák.

A nagyméretű, finom ízű termések alkalmasak befőzésre, frissen fagyasztásra, és lekvárkészítésre. Amennyiben igénylik, farekeszt tudunk biztosítani a látogatók számára. A kényelmes parkoláshoz az autóval érkezők számára, a bejáratnál parkolót alakítottunk ki. Igény szerint a gyümölcsösben a belső közlekedést és szállítást egy kerti traktorral tudjuk segíteni. Kikapcsolódásként is javasoljuk családoknak, hisz együtt tapasztalják meg a gyerekek a szüret örömét, és azt, hogy kedvükre válogathatnak a fákról mosolygó érett gyümölcsök között. Ha a család apraja elfárad a nagy munkában, a számukra kialakított játszótéren kedvükre tölthetik idejüket.
Mint régen minden gazdaságban állatokat is neveltek, így teszünk mi is, nem utolsó sorban azért, hogy a gyermekek megismerhessék valós életkörülmények között a tradicionális háztáji állatokat.

A Szedd Magad időpontja iránt érdeklődni Újszászi Józsefnél, 0630-478-51-84-es telefonszámon lehet.

A gyümölcsszedés, a Szedd Magad Akció időpontjai:

Meggyszüret június 20.-tól
Őszibarack szüret július 15.-től


Barackos kertben termesztett fajták:

- Suncrest            (sárga húsú)
- Red Haven          (sárga húsú)
- Inclucio Pierri    (fehér húsú)

www.gyumolcsos.hu

http://barack.lap.hu

 http://meggy.lap.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.